AMD FM2 Reloaded

AMD a lansat luna trecuta noile sale procesoare pentru desktop, având numele de cod Richland. Este vorba, pactic despre o variantă optimizată a lui Trinity, precedenta familie de APU-uri ale companiei americane, care au purtat denumirea de A 5000 și care era construită pentru platforma FM2.

Richland va avea denumirea comericală de A 6000. Vor exista mai precis două modele în gama de vârf, A10 6800K și A10 6700, care vor integra fiecare câte două module (patru nuclee fiecare procesor în parte) precum și un GPU cu 384 de nuclee Radeon. A10 6800K are cel mai mare TDP dintre modelele noi, 100W, același TDP de altfel ca și precedentul A105800K. Totuși, încadrându-se în aceeiași parametri termici, AMD a reușit să mărească frecvențele de lucru pentru CPU și GPU cu 5%-10%, urcându-le acum la 4,1 GHz frecvența de bază pentru CPU (și 4,4 GHz frecvența turbo) respectiv 844 MHz frecvența pentru GPU. De asemenea, de notat este faptul că în varianta A10 6800K există acum suport nativ pentru memorii 2133. Tot celelalte modele de Richland oferă suport nativ pentru DDR3 1866 MHz.

A10 6700 este un model cu un TDP de 65W. În cazul său frecvența de lucru a CPU-ului este cuprinsă într 3,7 GHz (recvența de bază) și 4,3 GHz (frecvența turbo); frecvena GPU-ului rămâne însă aceeași, 844 MHz.

În cadrul familei mai există alte două procesoare cu multiplicator deblocat, este vorba despre A8 6600K și A6 6400K. Primul este tot un quad core, la fel ca și modelele de mai sus, dar are mai puține stream—uri în GPU, în timp ce al doilea este dual core, și are de asemenea și GPU-ul redus la doar 192 de nuclee Radeon.

amd_richland_a_series-650x0

Seagate lanseaza un hard disk dedicat aplicatiilor video

Seagate Technology a anunțat noul hard disk Seagate Video 3.5 – primul hard disk cu capacitatea de 4TB din industrie proiectat îndeosebi pentru aplicațiile video precum înregistrarea video digitală, sistemele de supraveghere video și dispozitive set-top box. Construit pentru soluțiile video, hard diskul Video 3.5 poate înregistra până la 480 de ore de conținut video HD.

Dispozitivul suportă înregistrarea simultană a până la 16 surse de conținut video HD sau 20 de surse de conținut video standard precum și capabilități de funcționare 24/24 optimizate pentru aplicații video.

Hard diskul Video 3.5 se laudă cu o rată de cădere anuală de 0,55 procente permițând dispozitivelor să fie lăsate pe teren o perioadă îndelungată reducând costurile de deplasare. Unitatea de stocare a fost în mod special concepută pentru consum și emisii de căldură reduse și funcționează sub pragul audibil al urechii umane, la doar 2,3 decibeli.

Video 3.5 este disponibil la capacități vare variază de la 1 la 4 TB, prețurile variind între 76 de dolari și 339 de dolari pentru modelele de 1TB, respectiv 4TB.

seagate-video-35-hdd

Microsoft: primul update pentru Windows 8

Microsoft pregăteşte primul update al sistemului de operare Windows 8. Acesta va fi lansat până la sfârşitul acestui an sub numele de cod “Windows Blue” (să fie oare o auto-ironie subtilă, cu referire la celebrele „blue-screen of death”?), iar primul său preview public va avea loc la conferința anuală BUILD, la sfârșitul lunii iunie.

Conform oficialilor companiei, Windows Blue răspunde feedback-ului utilizatorilor şi avansează inovațiile aduse de Windows 8 pe o gamă variată de dispozitive de toate mărimile, variind la nivel de display, baterie și performanță.

Update-ul va crea noi oportunități pentru ecosistemul Microsoft şi va oferi mai multe opțiuni pentru companii și consumatorii finali.

Tami Reller, CFO-ul diviziei Windows Client Microsoft, a precizat că preţul acestuia şi data la care va deveni disponibil comercial vor fi anunţate în săptămânile următoare. Zvonurile spun că, în cazul în care Blue a fost într-adevăr dezvoltat în funcţie de feedback-ul primit de la utilizatori, acesta ar trebui să readucă în interfaţa SO-ului butonul Start. O altă speculaţie priveşte şi renunţarea la interfaţa Metro, cu opţiune de boot direct în modul Desktop.

Conform informaţiilor companiei, în prezent s-au vândut peste 100 de milioane de licențe Windows 8 la nivel global, cifră care include atât licențe Windows pre-instalate, cât și upgrade-uri. Tot la nivel global, au fost lansate peste 2400 device-uri certificate Windows 8 și Windows RT, multe dintre acestea fiind dispozitive touch. De asemenea, numărul de aplicații publicate în Windows Store a crescut de 6 ori de la lansarea noului sistem de operare, depăşindu-se cifra de 250 de milioane de aplicații descărcate din Windows Store în ultimele 6 luni la nivel global.

În materie de servicii integrate, Microsoft a anunțat recent că are peste 250 de milioane de utilizatori SkyDrive la nivel global şi că lucrează la adăugarea de noi funcționalități atractive serviciului de e-mail personal, Outlook.com, inclusiv integrarea cu Skype, funcționalitate care va fi disponibilă în următoarele luni utilizatorilor din întreaga lume. În prezent, Outlook are 400 de milioane de conturi active, după migrarea clienților de Hotmail încheiată recent.

Dell XPS 13

Dell XPS 13 este o combinaţie interesantă de aluminiu, Gorilla Glass, magneziu, fibră de carbon și plastic. Este extraordinar de mic şi cine n-ar şti l-ar confunda cu un netbook (orice alte asemănări se opresc aici) sau cu un ultrabook de 11,6”. Datorită materialelor folosite se poate spune că este destul de dens.
Tastatura este excelentă atât ca finisare, cât și ca organizare și senzație de lucru (are și backlight), iar touchpad-ul unisurface se poate apăsa în orice punct (la alte modele zona superioară este greu sau aproape imposibil de apăsat). Dell a vopsit palmrestul cu un material ușor cauciucat ce oferă o senzație neutră mâinii (de exemplu, mâna nu simte răceala metalului ca la alte modele).

Într-un cuvânt, suprafața de lucru este una de top și ea reflectă și restul produsului per ansamblu.
Oferă o autonomie foarte mare, care poate acoperi o zi întreagă de lucru: cu alte cuvinte, ajunge la opt ore. De asemenea, și puterea de calcul oferită este considerabilă, întrucât procesorul pe care îl integrează este un Core i7-2637M.

Ecranul oferă unghiuri de vizibilitate rezonabile (pe orizontală); pe verticală am fi preferat să fie mai bune, mai ales că display-ul se poate deschide doar până la aproximativ 135 de grade. O persoană mai înaltă va vedea o imagine un pic schimbată pe ecran.
Dell XPS 13: design și construcție de clasă, dar și un preț pe măsură.

OriginalPng

 

XPG Gaming v2.0 de la ADATA

ADATA are noutati pentru gameri. Tocmai a lansat o noua serie de memorii RAM destinata entuziastilor. XPG Gaming v2.0 DDR3-2600 MHz DRAM vine in module de cate 8GB care lucreaza in mod dual-channel construite pentru a oferi o performanta cat mai mare impreuna cu procesoarele Intel Core de generatia a 3-a si chipset-ul Z77.

XPG vine de la prescurtarea Xtreme Performance Gear seria de memorii pentru gameri.

Cu viteze de pana la 2600 MHZ si o latime de banda de 20.800 MB/s noua serie va impinge si mai sus standardul de calitate a memoriilor DDR3 pentru gamerii care isi doresc cei mai buni timpi de raspuns. Modulele vor suporta Extreme Memory Profile versiunea 1.3, si vor folosi tehnologia Thermal Conductive cu ajutorul careia caldura este disipata mai rapid.

Specificatii de baza:

 • latime de banda 20.800 MB/s
 • construit pentru a fi utilizat in paralel cu platforma Z77 si procesoarele Intel de generatia a 3-a
 • suporta XMP v1.3 (Extreme Memory Profile)
 • dual-channel
 • tehnologia Thermal Conductive

A-Data-XPG-Gaming-Series

 • DiablosComputer

  Adresa Magazinului: Strada Raul Mara Nr. 1A ,Intersectia B-dul Brincoveanu cu Nitu Vasile(linia de trolebuz). Cind vii dinspre Mac Donalds Brincoveanu, spre Budimex ,pe B-dul Brincoveanu,treci de Budimex,treci si de intersectia cu linia de trolebuz si dai de noi pe partea stinga a B-dului Brincoveanu. E-mail: [email protected] / [email protected]
  Telefon: 021.311.00.05 / 0728.166.694 / 0723.520.117
 • Pe Scurt:

  Acest blog a fost creat pentru a putea comunica mult mai usor cu clientii Diablos Computer si pentru ai putea informa pe acestia cat mai usor despre produsele ce le comercializam.
Distribuie pe Digg
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Twitter
Distribuie pe Google Buzz